Information

Mjörnmilen är en löpartävling över 10 km mellan Gråbo och Sjövik i Lerums kommun. Tävlingen arrangeras av Sjöviks SK lördag 25 maj 2024, med start 12.00, och välkomnar deltagare från 14 år.

Nedan finns mer information om tävlingen och hur man anmäler sig.

Vanliga frågor

Starten i Gråbo går 12.00. Följ anvisningar från Gråbo centrum. Starten ligger ett par hundra meter norrut längs banvallen mot Sjövik. Adressen är Hjällsnäsvägen 36-32, 443 42 Gråbo (Koordinater 57°50’20.6″N 12°18’35.0″E)

Nummerlappar delas ut i startområdet från klockan 10.00. Nummerlappsutdelningen är öppen fram till och med 11.30. Se till att vara på plats i god tid.

En förteckning över deltagarna finns att hitta under Anmälan på mjörnmilen.se. Kontrollera i förväg att dina uppgifter stämmer.

Längden på banan är 10 km. Banan är kontrollmätt av Svenska friidrottsförbundet. Loppet är sanktionerat av Svenska friidrottsförbundet.

Underlaget är asfalt.

Deltagare födda 2010 eller tidigare är välkomna att delta.

Anmälan till ordinarie pris är möjlig att göra på mjörnmilen.se fram till och med kl 10.00.

Efteranmälan på plats i startområdet är möjlig att göra från kl 10.00 till kl 11.30. Priset för efteranmälan är 350 kronor för vuxen och 150 kronor för ungdom. Betalning via swish.

För att delta i lagtävlingen i lag om tre anges lagnamn vid anmälan. Var noga med att alla i laget väljer samma lagnamn. Det finns dam- och herrklass. Består laget av fler än ett kön deltar laget i herrklass.

Organiserad uppvärmning erbjuds från 11.45.

Parkering av egen bil sker vid tillåtna parkeringsplatser. Var ute i god tid och visa respekt för gällande trafik- och parkeringsregler. Följ eventuella anvisningar.

Vi tillhandahåller gratis effektförvaring och transport av persedlar till målgång för er som önskar. Inlämning i anslutning till starten mot uppvisande av nummerlapp.

Det är okej att delta med kopplad hund i slutet på startfältet.

Nettotidtagning gäller. Mellantider tas vid 5 km, 6,7 km och 9,5 km.

Längs tävlingsbanan finns en vätskestation (efter 4,4 km) med sportdryck från Aurora.

Målet är beläget vid Bohlins torg i Sjövik. Målgång sker till live-toner från Aspen Big Band. Duschmöjligheter för deltagare erbjuds vid Sjövikslokalen, cirka en kilometer från målgång.

Banan, dryck, kexchoklad och bulle delas ut efter målgång.

Resultat publiceras på EQ Timing direkt efter målgång och via SMS till deltagarna, samt på anslagstavla i målområdet. Separat resultatlista för Bergspriset.

Pokal delas ut till vinnarna i respektive klass. Prisutdelning sker i målområdet i nära anslutning till målgång.

Trämedaljer (i björk) delas ut till alla deltagare som fullföljer tävlingen.

Sjukvårdare finns i anslutning till målområdet. Deltagande sker på egen risk. 

I målområdet erbjuds försäljning av hamburgare, korv, fika och dricka.

Unik Mjörnmilentröja finns till försäljning i målområdet för 150 kronor. Reservation för slutförsäljning.

Västtrafik har förstärkt bussturerna tillbaka från målområdet till Gråbo både 13.31 och 14.31.

Från 13.00 arrangeras ett After Run på Nellie´s Café och Diner två kilometer från målområdet i Sjövik.

Ett av Svenska friidrottsförbundet sanktionerat 10-kilometerslopp mellan Gråbo och Sjövik i Lerums kommun tre mil nordost om Göteborg, för deltagare från 14 år och äldre.

Mjörnmilen har en, gemensam start. För att startproceduren ska flyta så smidigt som möjligt nummersätts och placeras deltagare i turordning efter anmält personrekord. För att ingå i denna ”seedning” krävs att anmälan är registrerad senast torsdag 23/5 kl 23.59.

Deltagare vars anmälningar registreras efter kl 23.59 torsdag 23/5 placeras följaktligen längre bak i fältet. För redan anmälda deltagare som har förbättrat sitt personliga rekord efter det att anmälan har gjorts kan uppdatera uppgiften på sitt personliga konto fram till torsdag 23/5 kl 23.59.

Sjöviks SK, som mellan åren 2011 och 2018 arrangerade Risveden Terräng.

Längs Hjällsnäsvägen i Gråbo kl 12.00 lördagen 25 maj 2024.

Vid Bohlins torg i Sjövik, exakt en mil från starten i Gråbo.

Asfalt. Loppet går på gång- cykelvägen mellan de två orterna.

Anmälda löpare födda 2010 eller tidigare.

Via den här länken. Anmälan är öppen till 10.00 lördag 25 maj. Därefter efteranmälan i startområdet. Efteranmälan är möjlig fram till 30 minuter före start, det vill säga 11.30.

F15, P15, F17, P17, K, M.

300 kronor (M, K), 150 kronor (F15, P15, F17, P17).

Ja, efter 5 km, 6,7 km och med 500 meter kvar till mål.

Ja, i Björboholm efter knappt 5 km.

Ja, efter 6,7 km.

Enligt Svenska friidrottsförbundets regler för rekord vid landsvägslopp får banan inte falla mer än en (1) promille från start till mål. För ett millopp får starten inte ligga mer än tio meter högre än målet. Höjdskillnaden i Mjörnmilen är exakt en promille. Starten i Gråbo går på 73 meters höjd, målet i Sjövik är förlagt 63 meter över havet. Dessutom krävs att avståndet fågelvägen mellan start och mål inte överskrider 50 procent av tävlingssträckans längd. Det innebär att officiella rekord inte kan sättas vid Mjörnmilen, däremot kan personliga rekord sättas.

Namn, klubb, bostadsort, födelsedatum, e-post, klass och personligt rekord på 10 km.

Ja, vid målgång på Bohlins torg finns möjlighet att köpa fika, popcorn och riktigt smarriga hamburgare från 11.00.

Ja, vid starten i Gråbo.

Vid målgången på Bohlins torg i Sjövik.

Med buss. Västtrafik har satt in extra turer. Avgångar 13.31, 14.31, 15.31 och 16.31. Ordinarie taxa gäller.

Ja, i lag om tre. Lagnamn anges vid anmälan. Var noga med att alla i laget väljer samma lagnamn. Det finns dam- och herrklass. Består laget av fler än ett kön deltar laget i herrklass.

Starten av Mjörnmilen går ett par hundra meter från Gråbo centrum. Parkering av egen bil sker vid tillåtna parkeringsplatser. Var ute i god tid och visa respekt för gällande trafik- och parkeringsregler.

Målgången för Mjörnmilen sker vid Bohlins torg i Sjövik. Parkering av egen bil sker vid tillåtna parkeringsplatser. Var ute i god tid och visa respekt för gällande trafik- och parkeringsregler. Följ eventuella anvisningar.

Ja, vid starten cirka 15 minuter före start.

Ja, följande priser går att tävla om i Mjörnmilen.

Dam- och herrseniorer:

1:a plats: 2 000 kronor, sex månaders presentkort på Endorfin och en pokal.

2:a plats: 500 kronor.

Mjörnmilens Bergspris (först till cirka 6,7 km)

1:a plats: Presentkort på massage på Endorfin, vacker glasplakett.